Melby och Mathilda Brinck - akustiskt på Skeppsbron

Datum:

Tid:

Plats: Skeppsbron

Fool’s Gold presenterar svenska indiescenens främsta akter.

Kyro älv, Österbottens Mississippi, rinner från Seinäjoki ut i Östersjön genom den lilla byn Kvevlax, strax norr om Vasa. Det var där – i gränslandet mellan landsbygd och stad, finskt och svenskt och religiöst och sekulärt – som Månskensbonden växte upp bland mopeder, bönehus och indiemusik.

Göteborgsbaserade Mathilda Brink har trätt fram som en av Sveriges mest intressanta unga artister, med två självsläppta singlar som hyllats av bland andra GAFFA, HYMN och Festivalrykten och mötts av jämförelser med artister som Angel Olsen, och även delat scen med band som HOLY, Dolce och Wildhart.

Banden presenteras i samarbete med Fools Gold, som är en marknad, festival och samlingspunkt för fristående musik och nu gör sitt tredje år. 2022 kommer Fools Gold hållas i både Stockholm och Malmö.