Julmarknad i Kungsträdgården

Datum:

Tid:

Plats: Kungsträdgården

Välkommen på traditionell julmarknad i Kungsträdgården. Här handlar du unika julklappar direkt av elever från stadens skolor. Upplev också parkens julbelysning och ta chansen att åka skridskor mitt i stan.

Med över 250 utställande företag är det här Sveriges största julmarknad. Du hittar hantverk, heminredning, konst, design, teknik, mode, accessoarer, smycken, mat och dryck med mera. Många av varorna är skapade av ungdomarna själva, som under ett läsår i skolan driver egna företag med riktiga produkter.

Prisutdelning med skolborgarrådet

Klockan 14.00 håller skolborgarrådet Emilia Bjuggren den spänningsfyllda prisutdelningen i tävlingarna Årets julklapp och Årets julhandlare – missa inte den!

I kategorin Årets julklapp utses den produkt på julmarknaden som juryn helst skulle vilja hitta under granen. I kategorin Årets julhandlare belönas den utställare som har skapat mest julstämning genom såväl sin skyltning som sitt kundbemötande. Värd för årets tävlingar är Stockholms Handelskammare.

Skridskobana

Kungsträdgårdens skridskobana håller öppet under hela julmarknaden. Här är alla i familjen välkomna att åka skridskor till tonerna av nya och gamla hits. Skridskor finns att hyra och hjälm lånar du gratis. Om du tar med egna skridskor åker du gratis. Det är även möjligt att få sina skridskor slipade på plats.

Ung Företagsamhet

Julmarknaden i Kungsträdgården anordnas av Stockholms stad i samarbete med föreningen Ung Företagsamhet, ofta förkortad UF. Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, sin företagsamhet och sitt entreprenörskap. Sedan starten 1980 har över en halv miljon svenska gymnasieelever drivit UF-företag.