Parkteatern i Solursparken, Vällingby: RULE

Datum:

Tid:

Plats: Solursparken, Vällingby

Pris: Gratis

I en specialskriven version för Parkteaterns festivalturné sammanför RULE fem dansare från Unruly Gang i en explosivt storslagen hyllning till dancehall.

Dancehall växte fram på Kingstons gator och är idag en global rörelse. I en specialskriven version för Parkteatern sammanför RULE fem dansare i en explosivt storslagen hyllning. Med obeveklig attityd, kompromisslös energi och råa rörelser serverar Unruly Gang en korsning mellan dancehall och afro till ett pumpande soundtrack.

Koreografi av Rut Roos och Imenella Mohamed i samarbete med dansarna. RULE är en produktion av Unruly Gang i samproduktion med Dansnät Sverige, Dansens Hus och Drift Agency.

Medverkande

Amelis Riquelme Nicoletti
Grace Tala
Owen Dulani Reece
Younes Majri
Sherlon Brooks
Diana Vasylchenko

Festivalyra med Parkteatern

I juni rullar Parkteatern ut med en festival som landar på fem platser i Stockholm med premiär i Hägerstensåsens amfiteater. På scenen presenteras ett sprakande brokigt innehåll där Gustav Vasa och patriarken Tord varvas med smattrande musikalkavalkad och explosiv dancehall. Med på turnén följer även festivalens egen värdinna Dolores DeVille som med välfylld handväska har siktet inställt på att värma upp publiken 19.00 varje kväll.

Parkteatern – alltid under bar himmel

Varje sommar sedan 1942 bjuder Parkteatern på konserter, cirkus, dans och teater på utomhusscener, i parker och på ängar runt om i Stockholm. Helt gratis, utan biljetter och unikt i världen, som en allemansrätt till kulturupplevelser för alla åldrar.

Hela sommarens program hittar du på Parkteaterns webbplats. Du kan också hämta ett tryckt programblad i Kulturhuset Stadsteaterns biljettkassa vid Sergels torg.