Kulturfestivalen återvänder i augusti!

Publicerad:

Den 16–20 augusti bjuds stockholmarna in till att uppleva kultur i alla dess former när Kulturfestivalen traditionsenligt går av stapeln i centrala Stockholm.

Årets program är fullspäckat med livemusik, dans, samtal och workshops och allt har fri entré!

Svenska artister och internationella stjärnor

Under fem dagar i slutet av augusti har du chansen att uppleva livemusik i världsklass när storheter inom bland annat soul, indierock, hiphop, disco, klassisk musik, jazz, afrobeat, pop och folkmusik uppträder på scenerna vid Skeppsbron och Gustav Adolfs torg.

Svenska artister som Seinabo Sey, Popsicle, Blacknuss, Rebecca & Fiona, Jireel, Sirocco, Karin Hammar Fab 4 + Britta Virves samt internationella stjärnor som Ana Tijoux, Carole Samaha, Aynur Doğan, och Mr Eazi’s ChopLife SoundSystem är bara ett fåtal exempel ur det digra programmet.

Dansuppvisningar, dans-workshops och dansband

Utöver livemusiken innehåller årets program även otroligt mycket dans. Besökarna kommer både kunna bevittna färgsprakande dansuppvisningar och själva delta i någon av alla workshops som hålls. Finsk tango, kizomba och semba från Angola, Silent disco, svensk folkdans och mer därtill går att uppleva under danskvällarna vid Karl XII:s torg och på Strömgatan. Dessutom kommer Kungsträdgården att varje kväll förvandlas till en folkpark när olika dansband går upp på scenen för att förgylla sensommaraftonen med musik att bugga loss ordentligt till.

Aktiviteter för barn och unga

Under dagtid är Kungsträdgården däremot familjernas och barnens område och årets familjeprogram är något utöver det vanliga med aktiviteter för både de allra yngsta och äldsta barnen.

– Jag ser så mycket fram emot allt som kommer hända på familjeområdet under årets Kulturfestival! Med allt från sagoberättande, teater, museum med prova på-aktiviteter till dans, cirkus, musik och litteratur är jag övertygad om att alla besökare kommer hitta något i det breda programmet som passar just dem, säger Moa Jönsson, producent på Kulturfestivalen.

På Sergels torg kommer UNG Kulturfestival att hålla till, med massor av inspirerande aktiviteter för ungdomar i form av prova på-tillfällen, dans- och musikuppträdanden, samtal, kampsportstävling och mycket mer.

Samtal, poddar och mycket mer

Under årets festival kommer man även kunna lyssna till spännande författarsamtal och livepoddar vid båten S/Y Emely Raven. Stockholms stadsbibliotek arrangerar samtal med olika författare kring förtryck, tillhörighet, förlust, kärlek och språkets kraft och podcasten Skapa till 100 har bjudit in kända gäster för samtal om kreativitet och skapande.

Onsdagen den 16 augusti kommer dessutom RIX FM Festival att gästa Kulturfestivalen när artister som Loreen, Darin och Smash Into Pieces uppträder på Gustav Adolfs torg.

Hela programmet 

Hela programmet hittar du på Kulturfestivalens webbplats.